Faulty transmitter HT 016

me_25c4dwzfQ4
Posts: 3
Joined: Sat Nov 17, 2018 3:19 pm

Faulty transmitter HT 016

Post by me_25c4dwzfQ4 » Wed Dec 12, 2018 2:56 pm

On 26.11.2018 my pre-ordered Hubsan Zino H117S was delivered by GLS.
Unfortunately, the Remote Controller can not be charged via the supplied USB cable. Also other USB cables do not work.
For charging, I use a 5 volt 2 amp power adapter USB
The remote controller HT 016 shows no reaction when plugging in the USB plug. The blue LEDs on the charging indicator do not light up. The battery is not charging. Since the charging circuit obviously does not work.


Order number 2365 from 22.10. 2018

Hubsan-Ailsa
Posts: 1027
Joined: Mon Apr 16, 2018 10:43 pm

Re: Faulty transmitter HT 016

Post by Hubsan-Ailsa » Thu Dec 13, 2018 3:53 am

Hello me_25c4dwzfQ4,

For this issue of the fault transmitter HT016 ,would you mind to provide the video for demonstrating this issue?Just for better checking.

me_25c4dwzfQ4
Posts: 3
Joined: Sat Nov 17, 2018 3:19 pm

Re: Faulty transmitter HT 016

Post by me_25c4dwzfQ4 » Thu Dec 13, 2018 1:38 pm

475/5000
Hello Ailsa.
Many thanks for your response. Meanwhile I have a reply to my mails from Albert Escobedo customer service.
He has a request for controller replacement to the international
Delivery team provided. I send the requested pictures
also to her. Unfortunately I can not my ZINO since 26.10.18
test because the transmitter battery is discharged. I hope so
they can speed up an exchange of the transmitter.
Many Thanks
Yours sincerely
Klaus
Attachments
20181212_185123.jpg
20181212_185123.jpg (2.94 MiB) Viewed 1577 times
20181212_185156.jpg
20181212_185156.jpg (2.72 MiB) Viewed 1577 times

Hubsan-Ailsa
Posts: 1027
Joined: Mon Apr 16, 2018 10:43 pm

Re: Faulty transmitter HT 016

Post by Hubsan-Ailsa » Fri Dec 14, 2018 6:59 am

Hello Klaus,

Thanks for your kindly feedback

Excepted to see your review video of the ZINO

me_d73758suKb
Posts: 10
Joined: Fri Nov 30, 2018 4:57 am

Re: Faulty transmitter HT 016

Post by me_d73758suKb » Wed Jan 09, 2019 8:10 pm

I received my zino today, and mine does the exact same thing. no power on the usb port, only data.
as you can see from the picture there is 0A current draw through usb
20190110_1135432.jpg
20190110_1135432.jpg (781.43 KiB) Viewed 1425 times

me_d73758suKb
Posts: 10
Joined: Fri Nov 30, 2018 4:57 am

Re: Faulty transmitter HT 016

Post by me_d73758suKb » Wed Jan 09, 2019 8:29 pm

ok, done more testing for you ailsa. but still need a solution / replacement

blue charging light on the inside lights up, and 5v is getting to the 5v test point on the charging board.
at the battery though there is no charging voltage getting through as it only has 3.7v at the battery.
charging the battery externally does work, but this means I have to pull the transmitter into pieces everytime I want to charge it

me_d73758suKb
Posts: 10
Joined: Fri Nov 30, 2018 4:57 am

Re: Faulty transmitter HT 016

Post by me_d73758suKb » Wed Jan 09, 2019 8:49 pm

ok, further testing shows that mosfet number Q4 is missing, and because of this the nearby voltage regulator at U4 is underpowered. come on, does it really take much to test charging before it leaves the factory

me_d73758suKb
Posts: 10
Joined: Fri Nov 30, 2018 4:57 am

Re: Faulty transmitter HT 016

Post by me_d73758suKb » Thu Jan 10, 2019 4:16 am

@huban-ailsa what is going to be done about the faulty transmitter?

isldoors
Posts: 31
Joined: Sat Oct 06, 2018 4:07 pm

Re: Faulty transmitter HT 016

Post by isldoors » Thu Jan 10, 2019 5:15 pm

Open up the controller and see if there is a battery installed you have no current draw.😀

me_d73758suKb
Posts: 10
Joined: Fri Nov 30, 2018 4:57 am

Re: Faulty transmitter HT 016

Post by me_d73758suKb » Thu Jan 10, 2019 6:07 pm

I have already stated I can charge the battery directly and already found the problem.
please read my previous posts for further details

Post Reply